Medicinska sestra optužuje načelnika Hitne u Vranju za seksualno uznemiravanje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. oktobar 2019. (Foto Telegraf.rs)- „Ne treba nam novi Jutka u Pčinjskom okrugu“, poručuje regionalni koordinator Narodne stranke (NS) Saša Arsić povodom poslednjih dešavanja u Službi hitne pomoći u Vranju, čijeg  načelnika i člana Srpske napredne stranke medicinska sestra Danijela Cvetković i njene koleginice optužuju za višegodišnje seksualno uznemiravanje i mobing.

Prema tvrdnjama zaposlenih, načelnik Hitne službe je 8.oktobra, u vidno alkoholisanom stanju, nasrnuo na svog kolegu lekara, koji je pokušao da odbrani Danijelu Cvetković i druge medicinske sestre, i potom je reagovala policija i sačinila zapisnik”, saopštila je u četvrtak Narodna stranka, čiji je Cvetkovićeva član.

Rekavši da ne želi da politizuje situaciju, ali da je jasno da direktorka, kojoj se Cvetkovićeva obratila za pomoć, nije reagovala upravo zbog politike i stranačke pripadnosti, Arsić je za Bujanovačke istakaoda nam ne treba novi Jutka u Pčinjskom okrugu”.

Ko zna koliko još ima ovakvih koji se kriju pod okrilje stranke. Narodna stranka će stati u odbranu svih ugroženih, a ne samo svojih članova”, kaže Arsić.

On je zatražio i hitnu reakciju nadležnih organa.

U saopštenju NS-a, koje je, kako je rekao, usledilo pošto je o incidentu u Hitnoj službi obavestio centralu, navodi se i da je umesto da bude utvrđena odgovornost načelnika S.S., Danijela Cvetković sutradan obaveštena da će na 45 dana biti premeštenau Dečji dispanzer u Vranju”.

Pozivamo nadležne organe da utvrde da li joj je S.S. od 2014. godine slao poruke sa vulgarnim pozivima na seksualne odnose, a nakon što je u junu postavljen za načelnika Hitne pomoći u Vranju, počeo je da mobinguje na radnom mestu, dok se njoj i njenim koleginicama preti da će dobiti otkaze ako ne budu poslušne„, saopštava NS.

Dodaje se da je Danijela Cvetković samohrana majka sa 23 godine radnog staža i nema nijednu prijavu niti primedbu pacijenata na račun svog rada.

N drugoj strani, oglasila se i VD direktora ZC Vranje Ljiljana Antić:

-Medicinska sestra za koju pitate biće premeštena na drugo odeljenje zbog potreba službe, ni iz jednog drugog razloga – preneo je VranjeNews.

-Ona je pedijatrijska sestra. Hitna pomoć, gde radi, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, pojačana je sestrama koje su primljene uz pomoć finansijskih sredstava Grada. S druge strane, imamo manjak sestara na drugim odeljenjima i ona će, kao pedijatrijska sestra, biti prebačena u Školski dispanzer – kazala je Antićeva i dodala da se ne bavi ličnim odnosima među zaposlenima.




One thought on “Medicinska sestra optužuje načelnika Hitne u Vranju za seksualno uznemiravanje

  1. dr

    Kolicina laznih i netacnih informacija, svako ko radi u z c vranje vrlo dobro zna ko je dr sladjan i ko je m s danijela. Sramno je sto se ne objavljuju svi komentari, javno klevecete i optuzujete bez ikakvih vidljivih dokaza,a narod komentarise a ne poznaje pravu situaciju kao ni persone.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *