Vučić na otvaranju vranjskog pozorišta, Koštana za novi početak

Bujanovac, Vranje, 22. oktobar 2019. (foto Vranje News) – Posle sedam godina rekonstrukcije zgrade koja je izgorela u požaru, u Vranju je u ponedeljak svečano otvoreno pozorište „Bora Stanković“, a događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Članovi vranjskog teatra vratili su se svojoj „kući“, posle 7 godina izgnanstva i upravo njima je predsednik Vučić odao najveću počast jer su, kako je rekao, „sačuvali svoje pozorište i kada zgrade nije bilo“, prenosi Vranje News.

– Ne bi vredelo ništa što smo uložili, a uložili smo mnogo u Pčinjski i Jablanički okrug, da nije bilo vas, divnih ljudi, koji ste ovde u Vranju čuvali luču pozorišne umetnosti, borili se za izgradnju pozorišta i dočekali da imate svoj dom i održavate svoje predstave deci i svim našim građanima – rekao je Vučić.

On je dodao da su država i Vlada odradili „veliki posao zajedno sa gradom Vranjem“.

– A, sve kako bismo danas mogli da prisustvujemo otvaranju tehnološki najmodernijeg pozorišta u Srbiji – istakao je Vučić.

Predsednik Srbije izneo je podatak da je država izdvojila 173, a Vranje još 186 miliona dinara i dodao da će država, od Subotice do Vranja, a ne samo u Beogradu, otvarati pozorišta, biblioteke i muzeje, jer „nema države bez kulture“.

Otvaranju obnovljenog vranjskog teatra prisustvovali su  general potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, komandant Četvrte brigade KoV brigadni general Slobodan Stopa, Milica Davidović, čukununuka Bore Stankovića, nekoliko ministara u Vladi Srbije, glumci Narodnog pozorišta u Beogradu, predstavnici javnog života Vranja i Pčinjskog okruga.                                                                                     

Nakon završetka oficijelnog dela ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu izveo je operu „Koštana Petra Konjovića u režiji Juga Radivojevića.

Građani Vranja mogli su prenos uživo da prate preko video bima na Trgu Staniše Stošića.

 

 

 




One thought on “Vučić na otvaranju vranjskog pozorišta, Koštana za novi početak

  1. Milos

    Nisam clan nijedne partije, ali ovaj cak deli. Predsednice nije valjda da je Srbija samo od Subotice do Vranja, zar nije do Preseva + Bujanovac. Valjda i mi zasluzujemo nesto osim izdaje, zar ne?!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *