Tomić Srpskoj desnici: Samo nemojte da nas svađate sa komšijama Albancima

Bujanovac, 23. oktobar 2019. Na vest Bujanovačkih o osnivanju opštinskog odbora Srpske desnice i ljudima koji će voditi ovu stranku u Bujanovcu reagovao je direktor Duvanske industrije Bujanovac (DIB) Bogoljub Tomić, čiji komentar prenosimo u celosti.

 

Vrlo popularni filozof u srpskom društvenom životu, koga citiraju mnogi političari podelio je političke stranke na one sa ideologijom i stranke lovaca na plen.

Ako njegovo razmišljanje uzmemo u obzir, pitanje je gospodo iz nove stranke u Bujanovcu gde pripadate?

Ako ste stranka sa ideologijom onda je to opasno za nas u Bujanovcu.

Ja kao Srbin imam komšije i sugrađane Albance sa kojima dobro zivim i nemam problema, kao  i velika većina Srba u Bujanovcu.

U Bujanovcu živimo svi i uglavnom nas muče isti životni problemi.

Velika većina Srba u Bujanovcu želi mir i dobre odnose sa komšijama Albancima, a verujem da i oni slično razmišljaju.

Desničarske, populističke ideje našoj Opštini nikada nisu donosile ništa dobro, ma sa koje strane dolazile.

Ako nudite fabrike, zapošljavanje, nova radna mesta, uvažavanje svih građana Bujanovca, onda dajte da vidimo kako ćete to uraditi.

Ako nudite skup opštih ideja kojima Šeselj maše vec trideset godina onda nemojte da nas svađate sa sugrađanima Albancima, jer su i oni građani Republike Srbije i uvažite težnje velikog broja Srba u Bujanovcu da žive mirno rešavajući svakodnevna životna pitanja.

Ukoliko pripadate onoj drugoj grupi stranaka koje je definisao popularni filozof Maks Veber, onda već razumem vaše prisustvo, a razumeće ga, verujem i veliki broj Srba u Bujanovcu i znaće sta da misle, ako im se dozvoli slobodno razmišljanje.

Budite uvereni da postoje mnogi načini da se pojedinac iskaže i ostvari sebe kao ličnost i da pri tome doprinese boljem razumevanju među ljudima koji žive na ovim prostorima.

Stranačko okupljanje oko gomile fraza ne treba sredini kao što je Bujanovac.

Na kraju, sebe smatram istinskim patriotom koji voli svoje mesto gde živi, voli svoju zemlju, ali i poštuje svoje sugrađane sa kojima i dalje želi da živi u miru i toleranciji.

Možda ste potrebni na nekom drugom mestu, ali u Bujanovcu, uveren sam da niste.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *