Škeljzen Ademi: Pozivamo naše komšije da se odreknu ovakvih izjava

Bujanovac, 24. oktobar 2019. Na izjave Miše Vacića, predsednika  Srpske desnice, izrečene u sredu na osnivačkoj skupštini opštinskog odbora ove stranke u Bujanovcu, reagovao je Škeljzen Ademi, član Glavnog odbora Partije za demokratsko delovanje (PDD), u svoje i u ime nekolicine partijskih kolega, dostavljajući Bujanovačkim saopštenje koje prenosimo u celosti.

 

Pretnje i zastrašivanja Miše Vacića na račun Albanaca koji žive u Bujanovcu  na osnivanju odbora Srpske desnice, ne doprinose miru u ovom multietničkom gradu.

Na ovakve pretnje navikli smo se od 90-ih godina, počevši od strane Miloševića i od Šešelja, tako da ovo za nas  nije ništa novo nego samo nastavak zaostale politik, koja za cilj ima mržnju prema Albancima, koji su većina u opštini Bujanovac.

Miša Vacić je poznat po ovakvim izjavama iako i sam zna da ništa ne može time postići, već to čini samo zarad političkih poena.

Međutim, ili ne želi ili stvarno nije u stanju da razume da politika u 2019. godini se ne vodi na taj način i tako nikad ne može doći na vlast, a to se vidi na primeru poslednjih izbora u opštini Medveđa, gde je sakupio skromnih 260 glasova.

Takođe, nije nam jasno kako je pristao da bude predsednik odbora takve stranke Zarije Mitić, za koga tvrdimo da nije doživeo nikada ništa loše od Albanaca u našem gradu.

Kao što smo naveli, opština Bujanovac je multietnička i do danas nikada nismo imali  multietnički probleme, pa i za vreme rata, jer se ovde svi poznajemo i poštujemo međusobno.

Ovakva politika ima uvek istu adresu, stiže nam iz Beograda, a tada smo znali zašto se takva politika vodi prema nama, međutim sada nije jasno zašto se ponovo aktivirala  kada ova zemlja ima za cilj integraciju u Evropsku uniju.

Postavlja se pitanje da li je sam Beograd protiv Evropske unije?

Visoko cenimo stav određenih političkih lidera stranaka, kao što su Nenad Tasić i Saša Arsić, koji su se javno usprotivili takvom programu i pretnjama na račun komšija Albanaca.

 Sa nestrpljenjem čekamo i reakciju narodnog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) iz Bujanovca gosp.Nenada Mitrovića i pozivamo našeg komšiju Zariju Mitića da se odrekne ovakvih izjava, jer ne doprinose miru u našem gradu, za koji smo se godinama mučili da ga sačuvamo.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *