Brane Lukić: Tasa i Nisić su nas izigrali

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. oktobar 2019. Zbog nezadovoljstva odnosima unutar koalicije sa SPO i SPS, odnosno raspodelom funkcija posle izbora 2016. godine, lokalni odbor  Jedinstvene Srbije (JS)  je nedavno napustio koaliciju čija su dva odbornika deo vladajuće većine u SO Bujanovac.

Bujanovačke nezvanično saznaju da je Branislav Brane Lukić, šef JS u Bujanovcu, kivan upravo na odbornike i dojučerašnje koalicione partnere – Nenada Tasića iz SPO i Blagoja Nisića iz SPS, jer njih smatra za odgovorne što Jedinstvena Srbija nije dobila ništa, za razliku od njih i članstva njihovih stranaka.

Lukić je našem portalu potvrdio da JS više nije deo koalicije, ali o razlozima nije želeo da govori.

Da koalicija JS-SPO-SPS, sa čije liste je ušao u skupštinu, više ne postoji, Tasić kaže da nije zvanično obavešten, dodajući da stoji da određeni dogovor nije ispunjen.

„Niko nas nije obavestio da JS izlazi iz koalicije, pa ne mogu ni da komentarišem nešto posebno tu informaciju. Ne vidim razloga za neko nezadovoljstvo,  niti su mi poznati konkretni razlozi. Tačno je da smo imali određeni dogovor, a zašto nije ispoštovan to najbolje znamo mi koalicioni partneri. Nije ni zavisilo mnogo od nas“, kaže Tasić za Bujanovačke.                                                                                                             

Razlozi za nezadovoljstvo JS-a i Braneta Lukića nisu poznati ni Blagoju Nisiću, koji kaže da zna da stranka Dragana Markovića Palme više nije sa njima, ali ništa više od toga.

„Ne mogu ništa više da kažem dok ne porazgovaram sa Lukićem. Zaista ne znam ništa o razlozima za napuštanje koalicije“, kazao je Nisić.

Lista JS-SPO-SPS na lokalnim izborima 2016. godine dobila je oko 1000 glasova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *