Ranjen Albanac iz Medveđe, njegov brat tvrdi da je pucala srpska policija

Bujanovac, medveđa, Priština, 30. oktobar 2019. – Kosovska policija saopštila je da je jedna osoba, za koju kosovski mediji navode da je Miljazim Murati (34), ranjena iz vatrenog oružja u utorak u popodnevnim satima, prenosi KosovoOnline.

Kako su preneli pojedini kosovski mediji, Murati je iz sela Grbac, opština Medveđa.

Gazeta Ekspres je javila da je Murati ranjen na planini koja deli Kosovo i Srbiju i da je on tamo radio kao šumar. Ne navodi se, međutim, gde je radio kao šumar i da li je do ranjavanja došlo na teritoriji KIM ili Srbije.

Brat povređenog Naim Murati, rekao je da je njegovog brata ranila srpska policija.

Za KTV je kazao da je Murati ranjen na svom imanju.

Prema rečima Florima Sahitija, funkcionera Partije za demokratsko delovanje u Medveđi, „srpska policija je teško ranila Milazima Muratija iz Grbace, opština Medveđa“.

Sahiti je u izjavi za portal LuginaLajm rekao da je 34-godišnji Murati teško ranjen na planini koja deli Kosovo i Srbiju, gde je Milazim bio zaposlen kao šumar, ali ne precizira da li je zaposlen u kosovskim ili srpskim institucijama.

Kako navodi Kosov-online, iz MUP-a Srbije nema informacija o ovom događaju a o detaljima incidenta nisu previše govorili ni u Kosovskoj policiji.

“Granična policija je odmah preduzela potrebne akcije. Ranjenom je pružena prva pomoć i prevezen je na dalje lečenje. Nadležni policijski organi su u procesu sprovođenja istrage i drugih okolnosti koje su karakteristične za ovaj slučaj“, saopšteno je iz Kosovske policije.

Povređeni je transportovan u KBC u Prištini i po rečima lekara nalazi se van životne opasnosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *