Kurti: Razmena teritorija vodi u sukobe

Bujanovac, Priština, 6. novembar 2019.- Albin Kurti, lider Pokreta Samoopredeljenje izjavio je u emisiji Presing na N1 da razmena teritorija neće biti tema nastavka dijaloga sa Srbijom.

U razgovoru sa Jugoslavom Ćosićem Kurti je reko da razmena teritorija vodi u sukobe.

Kurti je naglasio da će on u ime Kosova voditi dijalog i dodao da će tražiti reciprocitet u odnosima sa Srbijom odgovarajući na pitanje o ukidanju taksi.

Kurti je rekao i da neće praviti vlast sa Srpskom listom, ali je ostavio mogućnost da ona dobije ministarsko mesto shodno kosovskom ustavu.

Naglasio je da će biti premijer ne samo Albanaca već i Srba i dodao da su njegovi najveći neprijatelji među Albancima.

Samoopredeljenje je pobednik kosovskih izbora 6. oktobra a Kurti je kandidat te stanke za premijera.




One thought on “Kurti: Razmena teritorija vodi u sukobe

  1. Bogoljub Tomic

    Prava je steta za one koji nisu odgledali intervju sa Kurtijem. Bila je odlicna prilika da iz prve ruke,direktno cujemo stavove i razmisljanje coveka koji je vrlo vazna politicka licnost na KIM. Za nas u Bujanovcu je vrlo vazan njegov stav da ne zeli da razgovara o nekakvim razmenama teritorija i crtanju novih granica. Ako je to njegov iskren stav onda su neke Albanske stranke izgubile ideju i smisao postojanja jer su birace okupljali iskljucivo na takvim obecanjima. Takodje,ovaj intervju namece izmedju ostalog i pitanje,ako ni gospodin Kurti nece razmenu teritorija,znam sigurno da ni Srbi u Bujanovcu nece,a ko onda hoce ?!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *