Na Preševu zaplenjeno 7 kg preparata za potenciju

Bujanovac, Preševo, 6. novembar 2019. (Foto Uprava carina) – Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko sedam kilograma suplementa za poboljšanje seksualnog nagona, čija je vrednost preko 7.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

– Prekršaj je otkriven prilikom ulazne kontrole autobusa severno-makedonskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Struga-Kopar, prenosi VranjeNews.

Prilikom susreta sa carinikom oba vozača i svih 34 putnika su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, osim ličnog prtljaga.

Međutim, među putnim torbama, u prtljažnom delu autobusa, pronađen je kartonski paket, za koji se kao vlasnik naknadno javio 37-godišnji makedonski državljanin.

U paketu je pronađeno 166 teglica od po 40 grama stimulativnog dijetetskog preparata„Dora Life Sultan`s Paste“ turskog porekla.

Putnik koji se javio kao vlasnik otkrivene robe, rekao je da ju je kupio u Tetovu sa namerom da je preproda u Italiji – navode iz Carine.

Prekršajni sud u Preševu je u hitnom postupku doneo presudu kojom je makedonskom državljaninu izrečena novčana kazna od 856.000 dinara, koliko iznosi jednostruka vrednost krijumčarene robe, dok su preparati trajno oduzeti i biće uništeni u skladu sa propisima.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *