Tuča zaposlenih u opštini, načelnik zavodi red

Piše: N. Stevanović

Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem da je došlo do tuče: Aliti (foto Bujanovačke)

Bujanovac, 14. novembar 2019. Zbog tuče šefa Službe za zajedničke poslove i jednog od portira, čija su imena poznata redakciji, Opštinska uprava Bujanovca bila je prinuđena da pooštri disciplinu među zaposlenima.

Kako Bujanovačke saznaju od nekoliko izvora u lokalnoj upravi, zbog žestoke tuče nakon koje je intervenisala i policija, načelnik Opštinske uprave Fadil Aliti bio je prinuđen da preduzme mere kako bi se sprečili slični incidenti.

Prema rečima naših sagovornika, do obračuna u zgradi opštine je nedavno došlo zbog netrpeljivosti između radnika na portirnici i njegovog pretpostavljenog koja traje od promene vlasti 2016. godine.

-Sve je, navodno,  kulminiralo kada je šef optužio portira da nije evidentirao izlazak nekih radnika u toku radnog vremena zapretivši mu kažnjavanjem, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna i to pred nekolicinom svedoka koji su se tu zatekli, kaže naš sagovornik, radnik Opštine.

Načelnik Aliti u izjavi za Bujanovačke nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje da je došlo do tuče dvojice zaposlenih, rekavši da je do pooštravanja discipline zaista došlo.

-Zbog sve učestalijih zloupotreba, kašnjenja i izlazaka sa posla u toku radnog vremena, neopravdanih izostanaka sa radnog mesta i uopšte nepoštovanja pravila, odlučili smo da zavedemo red u lokalnoj upravi, kaže Aliti.

Prema njegovim rečima, sada se zbog svakog od navedenih prekršaja  odmah pišu izjave, sledi opomena, a zatim i disciplinske mere.

-Mere su na snazi već dve nedelje i mogu da kažem da već daju rezultate, kaže načelnik.

 

 




One thought on “Tuča zaposlenih u opštini, načelnik zavodi red

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *