Miša Vacić odgovara Kamberiju: Vaše delovanje je neprijateljsko

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. novembar 2019. – Predsednik Srpske desnice Miša Vacić ocenio je za Bujanovačke kao „lažne“, optužbe  predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, iznete u četvrtak za televiziju N1, a prenete na portalu Bujanovačke, u kojima Vacića optužuje za fašizam i poziva državu da preduzme mere protiv njega.

„Žalosno je što vaše lažne optužbe protiv mene i Srpske desnice, pa čak i  države Srbije, podupiru malobrojni srpski autošovinisti debelo plaćeni novcem kriminalnog porekla i njihov stav je potpuno razumljiv većini građana Srbije“, poručuje  Vacić Kamberiju u izjavi dostavljenoj Bujanovačkim.

Kamberijevu kampanju protiv njega, kako je naveo, podržavaju i pojedini žitelji albanske nacionalnosti na lokalu, koji su do juče “nosili uniforme tzv. OVPBM i ubijali srpske vojnike i policajce u cilju otvorene secesije dela državne teritorije”.

Vacić se osvrnuo i na, kako kaže, „Kamberijevo stvarno delovanje na rušenju poretka zemlje, zbog kojih, nažalost, nikada nije procesuiran“.

„Novembra 2018. godine, nepunih godinu dana pre mog govora u Bujanovcu, zajedno sa albanskom organizacijom ‘Ćemerija’ održali ste javni skup u Prištini u znak podrške prisajedinjenju tzv. Preševske doline lažnom Kosovu. Tada ste naveli očekivanje da će maršu prisustvovati ‘Albanci iz svih albanskih zemalja’, zahtevali da se Vaše opštinske strukture ‘uključe u Briselski pregovarački proces’ i izjavili ‘da vas Srbija ne želi’, navodi Vacić.

Na osnovu ovoga on zaključuje da Kamberijev problem nisu Miša Vacić i Srpska desnica, već država Srbija i srpski narod.

„Navodni Srbi“, kaže Vacić,  koje štiti Kamberi i koji ga podržavaju, nisu apelovali na državu Srbiju kada su ovakve Kamberijeve ‘političke’ aktivnosti u pitanju.

„Vašim manipulacijama može poverovati samo politički malouman srpski plaćenik, dok ćete u Srpskoj desnici imati večite neprijetelje. Toliko o ‘govoru mržnje’ Miše Vacića na teritoriji suverene države Srbije, ali pre svega o Vama lično i Vašem neskrivenom neprijateljskom delovanju“, kaže Vacić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *