Otvoreno čudo od parka ispod mosta u Hanu

Piše: N. Stevanović

Ovo mesto je nekad bila deponija, a sada će biti svedočanstvo o napretku i razvoju opštine Vladičin Han: Mladenović

Bujanovac, Vladičin Han, 20. novembar 2019. -Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović otvorio je u sredu park Vrla, zelenu oazu od više od 15.000 metara kvadratnih, koju su na obalama reke Vrle u ovom gradu izgradili Koridori Srbije.

-Ovim prelepim parkom, grandioznim mostom iznad njega, i čudom od auto-puta kroz Grdeličku klisuru, stanovnici naše opštine, celog Pčinjskog okruga i cele Srbije će se ponositi. Ovo mesto je nekad bila deponija, a sada će biti svedočanstvo o napretku i razvoju opštine Vladičin Han, rekao je Mladenović na svečanosti povodom završetka radova.

Park Vrla, koji se nalazi ispod istoimenog mosta na koridoru 10, prostire se na  15.350 kvadratnih metara zelenih površina, a Hančani će imati na raspolaganju 7.000 kvadrata staza, od čega su 4.000 behaton, i 54 klupe,  za koju godinu u hladovini 174 stabla 16 različitih vrsta, dok će predeo krasiti i 10 vrsta sadnica niskog rastinja kojih ima preko 2.000.

Sistem navodnjavanja je samostalan i automatizovan.

Sa ove lokacije Koridori Srbije izvezli su oko 26.000 kubnih metara različitog materijala.

Tokom izgradnje svega pobrojanog, dodao je Mladenović, neizbežno je moralo doći do oštećenja lokalnih i regionalnih saobraćajnica i objekata.

-U finišu radova i sumiranju rezultata mogu da kažem da je obnovljeno i sanirano sve ono što je oštećeno prilikom izgradnje koridora – na zadovoljstvo stanovnika opštine Vladičin Han. Park će se zvati i „park prijateljstva“ jer svedoči o prijateljstvu između ljudi iz Koridora Srbije i lokalne samouprave, istakao je prvi čovek Hana.

Po njegovim rečima, za sanaciju je ostala još jedna ulica u Kržincu i putni pravac dužine 5 kilometara od Džepa, preko Garinja, Mominog Kamena do Cveće Luke, koji će biti asfaltiran u narednih mesec do mesec i po dana, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

U ime Koridora Srbije prisutnima se obratio Rastko Krstić, saradnik u Sektoru za projektovanje, koji je poručio da je „ova kompanija kao društveno odgovorna smatrala neophodnim da se teren korišćen za izgradnju auto-puta uredi u ovako lep park“.

-To smo i učinili, na zadovoljstvo svih, a ovo je pečat naše dobre saradnje sa Opštinom Vladičin Han, na kojoj im se zahvaljujemo, rekao je Krstić.

Otkrivanjem table na kojoj dominira misao nemačkog pesnika i filozofa Fridriha Šilera – „Svojim delima čovek slika sebe“, Mladenović je park „Vrla“ proglasio otvorenim, kada su poletelii baloni u bojama zastave Srbije.

 

 




One thought on “Otvoreno čudo od parka ispod mosta u Hanu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *