Pas Neron na Horgošu otkrio 2.700 paklica cigrateta u autobusu kojom je upravljao vozač iz Trnovca

Cigarete u fabričkim šupljinama autobusa

Bujanovac, Horgoš, 21. novembar 2019. – U fabričkim šupljinama autobusa, koji je sa KiM preko Bujanovca vozio za Minhen, carinici su na prelazu Horgoš otkrili 2.700 pkalica cigareta.

Kako je saopštila Uprava Carina, krijumčarene cigarete 19. novembra otkrio službeni pas Neron, pronađene su prilikom izlazne kontrole, a autobusom je upravljao vozač iz Velikog Trnovca.

Nakon otkrivanja krijumčarenih cigareta 29-godišnji vozač iz Velikog Trnovca je u svojoj izjavi napisao da “nije imao pojma“ šta je sakriveno u autobusu, u koji je navodno seo u Bujanovcu, kako bi prevezao putnike do Minhena, navodi Uprava carina

Prilikom zaustavljanja na granici i vozač i svih 30 putnika rekli su da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga. Međutim, kako je carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u kontroli, markirao pod vozila u prednjem delu, autobus je pregledan i mobilnim skenerom“, kažu u carini.

Analizom slike je utvrđeno da zaista postoje određene nepravilnosti i odstupanja u predelu poda iznad prednjih točkova, nakon čega je skinut tapacirung na boksovima za lični prtljag i alat.

Ispostavilo se da su fabričke šupljine bile do vrha ispunjene cigaretama „marlboro“, „kent“  i „davidov“ sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM.

Uprava carina podseća da je Neron donacija duvanske kompanije JTI (Japan Tobacco International), a za dve i po godine, koliko je u carinskoj službi, mnogo puta je pomogao carinicima da otkriju krijučare duvana i duvanskih proizvoda, ali i droge.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *