fbpx

U Bujanovcu 6. decembra Napokon korisna debata o desnici

Ima li razloga za brigu

Bujanovac, 2. decembar 2019. – Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) iz Niša organizuje 6. decembra u bujanovačkom Domu kulture Napokon Korisnu Debatu o tome kako će formiranje Srpske desnice uticati na život građana u multinacionalnoj sredini kakva je Bujanovac, te ima li razloga za brigu.

NKD podseća da se debata organizuje u mestu koje je uzburkalo formiranje opštinskog odbora Srpske desnice.

„Već tokom osnivanja od njenog predsednika Miše Vacića čule su se pretnje upućene neistomišljenicima, podele na navodne i prave Srbe, a nisu izostali ni stari, ali nezaboravljeni termini kukolj,domaći izdajnicii raseljavanje“, podseća organizator.

 Srpska desnica je, dodaje se, ušla u vlast u nekoliko opština na jugu Srbije: u Medveđi, Vranju i Niškoj Banji, a stranačke odbore je, osim u Bujanovcu, formirala i u Lebanu, Bojniku i Svrljigu i niškim opštinama Pantelej, Medijana i Crveni krst.

O tome kako će formiranje Srpske desnice uticati na život građana u multinacionalnoj sredini kakva je Bujanovac, te ima li razloga za brigu, u petak 6. decembra od 18 sati, govoriće:

  • ŠaipKamberi, predsednik Opštine Bujanovac
  • ZarijeMitić, predsednik Odbora Srpske desnice u Bujanovcu
  • Nikola Lazić, portal Bujanovačke
  • NedžadBehljulji, TV Spektri

Moderatorka: GordanaBjeletić, glavna urednica Južnih vesti

Napokon Korisne Debate organizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) širom Srbije sa ciljem da se nađu konkretna rešenja za goruće probleme u lokalnim sredinama. Do sada su Napokon Korisne Debate održane u Paraćinu i Leskovcu.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *