Obuka na “Lazaru 3” u Bazi Jug

Bujanovac, 6. decembar 2019. (Foto MOD)- Intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu „Lazar 3“ i oklopno-izviđačkom automobilu BRDM-2MS realizuje se u delu jedinica Kopnene vojske na jugu Srbije, saopštavaju iz Ministarstva odbrane.

U Bazi Jug i na poligonu „Borovac“ pripadnici Druge brigade kopnene vojske obučavaju za upotrebu borbenog vozila „Lazar 3“.

U okviru obuke, pripadnici Kopnene vojske uvežbavaju postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, organizovanje patrole i zasede, uz praktičnu proveru teoretski stečenih znanja.
Obuci na poligonima i vežbalištima prethodila je nastava u učionicama i kabinetima, tokom koje su posade i posluge savladale teoretska znanja o sistemima i podsistemima vozila i naoružanja, kao i praktična obuka na održavanju i pravilnoj upotrebi sredstava.

Iskustva u korišćenju vozila u toku obuke su odlična. Korisnici su stekli poverenje u mogućnosti i pouzdanost vozila i njihovih podsistema, a na predstojećim gađanjima biće u prilici da se uvere u vatrenu moć novih borbenih sredstava Vojske Srbije – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *