Sindikat zaposlenih policije: MUP krije ugovor o osiguranju svojih pripadnika

Bujanovac, 10. decembar 2019. – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) prikriva ugovor o osiguranju svojih pripadnika, navodi se u saopštenju Sindikata zaposlenih policije (SZP) dostavljenog u ponedeljak Bujanovačkim, koje je potpisao zamenik predsednika SZP Saša Nikolić, penzionisani radnik Policijske stanice Bujanovac.

SZP zahteva da MUP dostavi polisu osiguranja Sindikatu jer je, kako navode, u prethodnom periodu došlo do povređvanja više pripadnika policije koji pritom ne znaju kojoj osiguravajućoj kući da se obrate za troškove lečenja i nadoknade za nastale povrede.

Starešine organizacionih jedinica ili neće ili nesmeju da prenesu tačno ime osiguravajuće kuće, navode iz Sindikata, naglašavajući da su više puta od nadležnih u MUP-u bezuspešno zahtevali ovaj podatak.

„Došli smo do saznanja da se radi o osiguravajućoj kući AMS OSIGURANJE, kojoj smo se, takođe, više puta obraćali, ali do danas nema odgovora“, kaže se u saopštenju.

Sindikat zaposlenih policije apeluje na nadležne u Ministarstvu da budu transparentni i dostave aktuelnu polisu osiguranja kako bi se pripadnici MUP-a upoznali sa detaljima, ali i da radnici budu uključeni u odabir osiguravajuće kuće za 2020. godinu, jer se od njihovog ličnog dohotka i odbija za osiguranje.

„Zahtevamo da znamo koja je osiguravajuća kuća, koje povrede osiguranje pokriva, koje bolesti, koje troškove lečenja i lekove“, navodi Sindikat.

„Draga gospodo iz MUP-a, nečiji životi su draži od svih vas koji sedite u foteljama i odlučujete o tuđoj sudbini. Ponižavajuće je  i krajnje bezobrazno što zbog vas i vaše neažurnosti mnoge kolege nisu naplatile odštetu od osiguranja za period 2018./2019. godina“, zaključuje SZP.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *