Asfaltiranje do pošte, nastavak radova u martu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. decembar 2019. Finansijer JP „Putevi Srbije“ i izvođač radova na rekonstrukciji glavne ulice u Bujanovcu preduzeće „Saba Belča“ odlučili su da se asfaltiranje druge polovine saobraćajnice, od pošte do Doma zdravlja, odloži do marta meseca naredne godine.

U narednih sedam dana biće okončani pripremni radovi i asfaltiraće se deonica od raskrsnice kod srednje škole „Sveti Sava“ do pošte, čime će se staviti tačka na realizaciju projekta u ovoj godini, potvrdio je Bujanovačkim Rahim Salihi, načelnik opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj.

-Naručilac i izvođač radova su doneli odluku, sa kojom je lokalna samouprava saglasna, da se završi ono što je započeto, pa da se nastavi sa početkom prolećne sezone, kako radovi ne bi zavisili od vremenskih prilika, ali i da se u raskopavanje drugog dela ulice ne ulazi uoči novogodišnjih praznika, što će svakako doneti veću frekvenciju saobraćaja, kaže Salihi.

S obzirom da je rekonstrukcija započeta još 1. oktobra kada je najavljeno da je rok za završetak radova 30 dana, a nakon više od dva meseca nije urađeno ni pola posla, Bujanovačke su pitale Salihija šta je razlog ovolikog kašnjenja.

-Radovi na prvom delu deonice su trajali duže nego što je planirano zbog javnih nabavki koje je morala da sprovede Opština kako bi se zamenili stari ivičnjaci i poklopci za šahte, što je bio uslov „Puteva Srbije“ i Ministarstva saobraćaja i infrastrukture. To se jednostavno moralo uraditi da bi se krenulo sa asfaltiranjem, a samo zbog procedura javnih nabavki se čekalo tri nedelje, ističe on.

Projekat asfaltiranja glavne ulice finansira Ministarstvo saobraćaja preko „Puteva Srbije“, kao naručioca radova, a lokalna samouprava je preuzela obavezu zamene ivičnjaka i poklopaca šahti, kao i sređivanja trotoara, koje se takođe planira za narednu godinu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *