Zelena pijaca postaje parking, saobraćajni kolaps u gradu kao neminovnost

Piše: N. Stevanović

Zelena pijaca kao moguće rešenje

Bujanovac, 27. decembar 2019. – Dok je za predsednika opštine Šaipa Kamberija  saobraćajni haos u Bujanovcu  u najvećem posledica nepropisnog parkiranja, a načelnik Policijske stanice (PS) Bujanovac Goran Savić poziva građane da prijavljuju policiji gde god dođe do zastoja zbog nepropisnog parkiranih vozila, vozačima se nudi “rešenje” – parkiranje na gradskoj pijaci u Ulici Kralja Milutina, koja je slobodna svakim danom osim ponedeljkom na pazarni dan.

Od otvaranja kapija pijace se očekuje da makar smanji gužve u glavnoj ulici i užem centru grada, zaključeno je na opštinskom Štabu za vanredne situacije u petak tokom diskusije o regulisanju saobraćaja u Bujanovcu tokom predstojećih praznika.

-Nepropisno parkiranje pravi veliki problem, predlažem da se građanima kao parking prostor ponudi i gradska pijaca – rekao je Kamberi.

Poručivši građanima da se ne libe da pozovu policiju kad nepropisno parkirana vozila uzrokuju zastoj u saobraćaju, Savić je pozvao sve da poštuju pravila.

-Skrećem pažnju da se pravila saobraćaja moraju poštovati. Imamo nultu toleranciju na alkohol, a od Nove godine do Božića će saobraćajna policija raditi po posebnom planu – istakao je Savić.

Nadležnosti građana i policija: Centar Bujanovca

Niko od članova Štaba nije ukazao šefu bujanovačke policije da nije nužno na građanima da prijavljuju nepropisno parkiranje, već da je identifikovanje i sankcionisanje takvih prestupa nadležnost i obaveza organa reda.

Uostalom, Bujanovačke godinama unazad skreću pažnju na kršenje zakona prilikom parkiranja, ali niko nikada nije konkretno reagovao.

Koliko se revnosno policija bavi pomenutim mogu da posvedoče fotografije Bujanovačkih iz centra grada zabeležene po završetku sednice.

Da bi se zatvaranje za saobraćaj i pretvaranje u šetalište dela najprometnije ulice u gradu, bez obezbeđivanja adekvatne alternative u konsultaciji sa stručnjacima,  moglo razmatrati kao značajniji razlog za učestastale saobraćajne kolapse od nepropisnog parkiranja, niko od članova Štaba nije sugerisao ni prvom čoveku opštine.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *