Vladičin Han postaje mesto poželjno za život

Bujanovac, Vladičin Han, 3. januar 2020. – Kao najbolji dokaz napretka Vladičinog Hana poslednjih godina, a posebno u prošloj, predsednik ove opštine ilustrovao je činjenicom da se 2019. rodilo više dece.

Veliki poslovni rezultati, kao i značajni infrastrukturni projekti obeležoli su, prema Mladenovićevim rečima, prošlu godinu, a predsednik opštine očekuje nastavak napretka i tokom ove godine.

Mladenović je, sumirajući rezultate lokalne uprave na redovnoj konferenciji za novinare na kraju 2019, podsetio da je Han bio domaćin centralne manifestacije otvaranja južnog kraka koridora 10 u maju.

-Osim koridora, asfaltirali smo i kilometre lokalnih i regionalnih puteva, kao i gradskih ulica, uključujući i zamenu vodovodne i kanalizacione infrastrukture, podsetio je Mladenović.

On je izneo podatak i da je došlo do značajnog pada nezaposlenosti u opštini, pa je tako  decembra 2019. na evidenciji NSZ  bilo 1750 osoba, skoro dvostruko manje nego godinu dana ranije.

-Postoji tendencija da ovaj broj dodatno bude smanjen jer je Teklas najavio zapošljavanje novih 350 radnika. Osim toga, neke fabrike najavile su proširenje kapaciteta tako da je plan da broj nezaposlenih svedemo na 8 posto radno sposobne populacije, najavio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, Han se nalazi među opštinama sa najvećim rastom prosečnih plata u Srbiji sa 11,5 posto.

-I dalje se teško živi, ali s obzirom na to da je Han bio devastirana opština, ovaj napredak predstavlja dokaz da se ovde dobro radi i da postoji perspektiva.

Mladenović je kao najvažniji naredni projekat najavio rešavanje problema pijaće vode pravljenjevodozahvata na Jelašničkoj reci.

-Nastavićemo i u 2020. da uređujemo gradske ulice, da radimo u mesnim zajednicama, rekonstruisaćemo i adaptirati Centar za kulturu, što je projekat od 22 miliona dinara koji finansira EU progres, a otvaranjem petlje kod Gramađe Han će se i i teritorijalno razvijati, rekao je Mladenović.
On je naglasio da je Han veliku pomoć dobio od državnih institucija, ali i međunarodnih institucija, među kojima je izdvojio EU Progres i Help.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *