Tužilaštvo: Beogradska policija još uvek nije saslušala Mišu Vacića

Piše: N. Stevanović

Čekajući policiju i tužilaštvo: Vacić i Jovanović

Bujanovac, 9. januar 2020. Ni dva meseca nakon zahteva Tužilaštva policija nije saslušala Mišu Vacića povodom njegovih izjava na osnivanju odbora Srpske desnice (SD) u Bujanovcu zbog čega predistražni postupak, započet 25. oktobra prošle godine, još uvek nije okončan, rečeno je Bujanovačkim u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Vranju.

Da je jedini razlog što nema epiloga u postupku protiv lidera Srpske desnice to što policija još uvek nije postupila po nalogu Tužilaštva, potvrdio je za naš portal portparol OJT-a Miodrag Stojanović.

-Još uvek se čeka izveštaj Policijske uprave na osnovu obavljenog razgovora sa Mišom Vacićem – kaže Stojanović.

Na pitanje Bujanovačkih da li je uobičajeno da predistražni postupak traje dva i po meseca, Stojanović je odgovorio da ne može da komentariše nešto što je van domena Tužilaštva.

-To je sada do policije, ja ne mogu da procenjujem kada policija može da nađe Vacića i uzme od njega izjavu. Mogu samo da pretpostavim da ga još uvek nisu našli – rekao je on.

Još 13. novembra 2019. godine Boban Nakić, rukovodilac bujanovačkog Odeljenja OJT-a, rekao je Bujanovačkim da je kao dopunu izveštaja o događanjima na osnivanju odbora SD-a u Bujanovcu „tužilaštvo od beogradske policije zatražilo i saslušanje Miše Vacića, kako bi se i on izjasnio šta je mislio, kome je pretio i da li su te pretnje ozbiljne”.

Pre toga je, kako nam je rečeno, bujanovačka policija je prikupila informacije od građana, pa se čeka da to isto urade i njihove kolege u Beogradu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *