Pozorište: Bujanovčani ne menjaju svoje ružne navike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. januar 2020. Bujanovačko amatersko pozorište (BAP)  u  subotu je pretpremijerno izvelo komad o životu i delu kontroverznog Nikolaja Velimirovića, i dok iz BAP-a poručuju da su zadovoljni, ali da će se potruditi da na premijeri budu bolji, stiče se utisak da mora bolje i bujanovačka pozorišna publika.

Novi uradak amaterske trupe iz Bujanovca, predvođene rediteljem Ljubišom Čolovićem, pogledalo je gotovo 250 zaljubljenika u pozorište, što je respektabilna poseta s obzirom da se radi o pretpremijeri, smatra Čolović, koji ističe međutim, da stare loše navike ostaju, te da je među posetiocima bilo i dece pa čak i beba.

-Zna se koje su predstave za decu, a koje nisu – ova svakako nije, međutim to ne sprečava roditelje da dovode mališane, pa čak i bebe, što razumljivo može da dekocentriše i glumce i gledaoce – kaže Čolović.

Uprkos tome, on se svima koji su u subotu bili u Domu kulture zahvalio na podršci, uz obećanje da će na premijeri, koja se očekuje sredinom februara, BAP biti na visini zadatka.

-I pored manjih propusta, na sceni i van nje, video sam da su gledaoci bili zadovoljni. Niko nije pre kraja napustio salu.Mislim da smo bili dobri, ali svakako ima prostora za napredak i potrudićemo se da ispravimo greške do premijere – kaže on.

Na komaduŽivotna drama Svetog vladike Nikolaja ili monahTadija”, po romanu Ljubomira Rankovića, bujanovačko pozorište radi već nekoliko meseci, pokušavajući da prikaže život vladike Nikolaja, od Ohrida, koncentracionog logora Dahau, do Amerike gde je preminuo.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *