Ambasador SAD Kamberiju: Dijalog sa Beogradom je neophodan

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. januar 2020. Ambasador Sjedinjenih američkih država (SAD) Entoni Godfri poručio je u sredu u Bujanovcu, nakon sastanka sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem, da se ovaj region susreće sa velikim izazovima za čije prevazilaženje je neophodan aktivan dijalog sa Beogradom.

-Po tom pitanju izuzetno cenim pristup predsednika opštine Kamberija, a tu spada i odluka da se učestvuje u izbornom procesu – rekao je Godfri.

Ambasador je istakao da SAD prepoznaju i izazove ekonomske prirode sa kojima se susreću građani juga Srbije, pa bi ekonomska integracija regiona, kako je rekao, bila veliki korak napred.

-Kako bi područje postalo primamljivo stranim investitorima mora imati predvidivu budućnost. Dakle, što više stabilnosti i predvidivosti to bolje – kazao je on.

Njegov domaćin, Kamberi smatra da je Godfrijeva poseta Bujanovcu, ubzo po preuzimanju dužnosti,  pokazatelj koliko je SAD stalo do stabilnosti i prosperiteta ovog regiona i boljeg života građana koji ovde žive.

-Imali smo konstruktivan razgovor o integraciji Albanaca u državne institucije, priznavanju diploma i drugim pitanjima o obrazovanju na albanskom jeziku, ali ekonomskom razvoju i stabilnosti, rekao je predsednik opštine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *