Kamberi: Zajednička lista u misiji političkog osnaživanja Albanaca

Bujanovac, 22. januar 2020. Predsednik opštine Bujanovac ilider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi smatra da će zajedničko učešće albanskih partija iz Bujanovca Preševa na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji može rezultovati dobijanjem bar dva poslanička mandata.

Realno je imati dva poslanika, ali moramo težiti i većem broju. Na poslednjim parlamentarnim izborima PDD je kao jedina stranka koja je učestvovala uspela da obezbedi mandat u parlamentu, uprkos relativno visokom cenzusu, od 11.000 do 15.000 glasova. Sada sa dogovorom četiri stranke verujem da će dva mandata biti obezbeđena, uzimajući u obzir činjenicu da ćemo istog datuma u Bujanovcu imati lokalne izbore koji će povećati izlaznostrekao je Kamberi za list Epoka E Re.

On je naglasio da je inicijativa četiri albanske stranke  usmerena na jačanje zastupljenosti Albanaca u Narodnoj skupštini i ocenio da će objedinjavanje albanskog političkog spektra uticati da  Albanaci postanu veći faktor u Preševskoj dolini.

Udruženo učešće će, po njemu, uticati napodizanje svesti međunarodne zajednice o stvarnoj situaciji u Preševskoj dolini.

Naš cilj u učestvovanju na ovim izborima je da pre svega politički osnažimo Albance i podignemo svest međunarodne zajednice o stvarnoj situaciji u Preševskoj dolini, uz mogućnost da  iskoristimo sve institucionalne mehanizame za poboljšanje stvarnog života u ovom regionu – rekao je Kamberi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *