SZP optužuje vranjski Parking servis za diskriminaciju invalida

Bujanovac, Vranje, 22. januar 2020. – Sindikat zaposlenih policije (SZP) traži od vranjskog Parking servija da za njihove invalidske penzionere obezbedi besplatna parking mesta na šta je, kako se navodi, dužan po zakonu.

„U više navrata smo vam se obraćali da nam obezbedite kartice za parking, ali kako niste imali sluha tražili ste nam dokaz o stepenu invaliditeta“, stoji u dopisu Marjanu Stankoviću, direktoru vranjskog JP Parking servis.

SZP upozorava da komisija MUP-a Srbija ima veću „težinu“ i kompetencije od komisije PIO:

„U našim rešenjima o invalidskoj penziji stoji da smo trajno izgubili radnu sposobnost, što automatski podrazumeva invaliditet od preko 80 posto, odnosno 100 posto. Vaša firma je odbila zahtev nekolicine naših članova da im izdate invalidske kartice za parking, čime kršite zakon“, navodi SZP.

Sindikalci upozoravaju da Parking servis na ovaj način vrši diskriminaciju nad invalidskim penzionerima MUP-a, i najavljuju da će se ovim povodom obratiti udruženjima invalida, MUP-u i ostalim relevantnim institucija.

 

 




One thought on “SZP optužuje vranjski Parking servis za diskriminaciju invalida

  1. Goran milosevic

    Ljudi ja ko invalid ni u svoje sopstveno dvoriste ne mogu da udjem od komsije sto parkiraju vozilo na put.Prijaviljivo sam u sve institucije i nista radi ko sta oce

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *