Kamberi pozdravio odluku Nagipa Arifija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. januar 2020. – Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija priključiće se zajedničkoj listi albanskih partija iz Preševa i Bujanovca na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Arifi je u četvrtak u Tirani potpisao sporazum oko kojeg su se 16. januara već saglasili  lideri Partije za demokratsko delovanje (PDD), Alternative za promene, Pokreta za demokratski progres (PDP) i Pokreta za reforme DPA.

Inicijator zajedničkog učešća albanskih stranaka na izborima, ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj, poručio je prilikom pristupanja DP-a da se sa Arifijem složio da je „značaj političkog jedinstva i saradnje stranaka u odbrani nacionalnih interesa i politike razvoja neosporan”.

Arifijev potpis na sporazum o jedinstvenoj listi pozdravio je njegov najveći politički rival,  predsednik opštine Bujanovac lider PDD-a Šaip Kamberi.

Podržavamo racionalnu odluku Demokratske partije. Zajednička lista za predstojeće parlamentarne izbore daje nadu sigurnost za koordinaciju naših zajedničkih politika koje imaju za cilj promovisanje položaja Albanaca i potpunu realizaciju prava zagarantovanih Međunarodnom konvencijomnavodi Kamberi na svojoj zvaničnoj FB stranici.

Predsednik DP-a i šef odborničke grupe ove stranke u SO Bujanovac Hajredin Hida nisu bili dostupni za komentar.

Arifi je, poput Kamberija, u dva mandata bio predsednik opštine Bujanovac.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *