Svetosavci priredbom obeležili dan škole

Piše: N. Stevanovićt

Bujanovac, 27. januar 2020.- Srednja škola „Sveti Sava“ u Bujanovcu proslavila je ponedeljak školsku slavu Svetog Savu.

Priredbu u čast prvog srpskog arhiepiskopa „Svetosavci“ su organizovali zajedno sa  bujanovačkom Osnovnom školom „Branko Radičević“, a sala Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mesta dok su učenici obe škole izvodili program posvećen životu i delu Svetog Save.

-Stručna škola „Sveti Sava“ sa ponosom nosi ime onog koji nas je uobličio, prosvetio, onog koji se u svakom našem pokoljenju javlja kao istina, onog koji je naš ponos. Prateći put Svetog Save podržavamo i pratimo mlade naraštaje, verujemo u njih, podstičemo njihove napore i ističemo njihove uspehe – istakla je u pozdravnom govoru direktorka Biserka Jović.

Ona je istakla da u godini kada se obeležava devet i po vekova postojanja manastira Sveti Prohor Pčinjski i 800 godina autokefalnosti Srpske crkve, škola „Sveti Sava“ će sa ponosom proslaviti 60 godina predanog rada.

Direktor OŠ „Branko Radičević“ Nenad Tasić rekao je da na današnji dan  nastavno osoblje i učenici imaju razloga za radovanje.

-U duhu Svetog Save, nastavnici i učenici naših škola su radili predano i neumorno u prethodnoj godini. Vaše prisustvo danas ovde govori o značaju ove svečanosti i predstavlja veliku čast za OŠ „Branko Radičević“ – poručio je Tasić sa bine Doma kulture.

Nastupom hora, recitalima i izvođenjem komada sa motivima iz života Svetog Save, đaci bujanovačkih škola su se na dostojan način predstavili posetiocima.

Besedu je održao paroh bujanovački protojerej Mićo Zelenović, a prisutnima se obratio i bivši direktor srednje škole Mile Stošić.

Među gostima su bili predstavnici lokalne samouprave, političkog života, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve vaspitno-obrazovnih ustanova iz opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *