LU „Golub“: „lada niva“ za najsrećnijeg lovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. januar 2020. Lovačko udruženje (LU) „Golub“ iz Bujanovca organizuje u nedelju (2. februar) tradicionalni lov na vuka, koji će se razlikovati od svih do sada jer je za najsrećnijeg lovca spremna nagrada – „lada niva“.

Pored lovačkog pasulja i specijaliteta bik na ražnju koji će biti posluženi za ručak nakon lova, Udruženje će za lovce organizovati i lutriju sa automobilom „lada niva“ kao glavnom nagradom.                         

Okupljanje lovaca je od 7 do 8 časova ispred objekta nekadašnjeg restorana kod Bujanovačkog jezera.

-Posle toga će uslediti raspoređivanje lovaca po čekama u Reviru 3 i četvorosatni lov na vuka i ostale predatore, divlje nazime i veprove. Bezbednost nam je kao i uvek na prvom mestu, i neophodno je da svi lovci budu adekvatno odeveni, sa fluoro markerima – naglašava upravnik lovišta Nikola Veljković za Bujanovačke.

Po rečima Nenada Kostića, predsednika LU „Golub“, udruženje grabi krupnim koracima napred, konstantno organizujući edukacije lovaca u cilju podizanja znanja o zaštiti i uzgoju divljači, a love se isključivo viškovi.

-I ako radimo u otežanim uslovima u odnosu na druga lovišta, koja nemaju toliko državnih granica, uspevamo da povećamo fondove divljači. Istovremeno uživamo u lovu i druženjima, kao što je i tradicionalni lov na vukove koji će se održati u nedelju – kaže Kostić za naš portal.

On je napomenuo da se  udruženje finansira od članarine i povremeno iz projekata resornog ministarstva, dok, iako najstarije i najveće udruženje građana u opštini, ne uživa podršku od lokalne samouprave.

Kotizacija za učešće u nedeljnom lovu iznosi 1.000 dinara, a ručak i zabava za lovce će biti organizovani u restoranu Jezero.

 

 
One thought on “LU „Golub“: „lada niva“ za najsrećnijeg lovca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *