Meštani Božinjevca: Konflikt sa migrantima zbog dobacivanja ženama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. februar 2020. (foto Bujanovačke: Božinjevac) – Između migranata iz Prihvatnog centra kod Bujanovca i meštana obližnjeg sela Božinjevac došlo je do konflikta u ponedeljak uveče nakon čega je intervenisala i policija, saznaju Bujanovačke.

Meštani kažu da je do incidenta došlo zbog toga što je nekolicina migranata na seoskom putu dobacivala i nepristojno se ponašala prema jednoj Božinjevčanki koja je tuda prolazila, nakon čega se njen muž verbalno sukobio sa njima.

 Konflikt, kako kažu, nije eskalirao, odnosno nije došlo do tuče već su odmah zvali policiju koja je ubrzo stigla na lice mesta.

Da se incident dogodio Bujanovačkim je potvrđeno u Policijskoj upravi (PU) Vranje.

-Policiji je 3. februara javljeno da je došlo do konflikta između dvojice muškaraca u selu Božinjevac i protiv jednog od njih će biti podneta prekršajna prijava po Zakonu o javnom redu i miru – kažu u PU Vranje.

Kako smo nezvanično saznali u policiji, fizičkog obračuna između migranata i Božinjevčana nije bilo, ali jeste rasprave i odgurivanja.

Stanovnici četiri sela u opštini Bujanovac – Božinjevac, Levosoje, Ljiljance i Žuželjica, obratili su se krajem decembra prošle godine načelniku Policijske stanice u Bujanovcu Goranu Saviću zahtevajući da „policija preduzme nešto na zaštiti ljudi i imovine od migranata“.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *