SZP tvrdi da MUP ne uplaćuje penzionisano osiguranje zaposlenima

Bujanovac, 12. februar 2020. –Sindikat zaposlenih policije (SZP) smatra da je od strane odgovornih u MUP-u došlo do zloupotrebe službenog položaj zbog toga što na račun PIO fondanisu uplaćivana sredstva koja se odbijaju od plate zaposlenima,

Penzionisanim radnicima Ministarstva unutrašnjih poslova(MUP) umesto konačnih rešenja za penziju izdaju se privremena rešenja uz obrazloženje da MUP nije uplatio po nekoliko godina staža – navodi se u saopštenju SZP-a.

Sindikata Zaposlenih Policije (SZP) uputio je u utorak  zahtev Tužilaštvu da se protiv odgovornih lica iz Ministarstva unutrašnjih poslova sprovede istraga o eventualnoj zloupotrebi službenog položaja.

U saopštenju, koje potpisuje predsednik sindikata Dejan Đukić, navodi se da rukovodstvo  smatra da je ovakav postupak Ministarstva unutrašnjih poslova skandalozan i protivzakonit.

-Postavljamo pitanje ko je zloupotrebio službeni položaj, doneo odluku da se novčana sredstva zaposlenih od njihovih zarada namenjena za PIO fond koriste za druge stvari, a ne za ono za šta su namenjena i šta da očekuju zaposleni u mnogim ministarstvima i u privatnim firmama kada vrh države i Ministarstvo unutrašnjih poslova krše zakon – poručuje SZP.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *