Kamberi: Posle izbora možemo i sa naprednjacima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2020. Partija za demokratsko delovanje (PDD), po rečima lidera Šaipa Kamberija,  otvorena je za postizbornu saradnju sa svim strankama kojima su prioritet evropske integracije i jačanje demokratskih kapaciteta u opštini.

Na pitanje da li tu ubraja i  opozicionu Srpsku naprednu stranku (SNS), žestokog oponenta vladajućoj većini u opštini Bujanovac koju predvodi, Kamberi je rekao „sve moguće stranke sa tim prioritetima“.

-Kakve će biti postizborne koalicije zavisi od rezultata izbora – kaže on.

Najveća albanska stranka u Srbiji i stožer lokalne vlasti u Bujanovcu, objaviće naredne nedelje ime nosioca izborne liste i kandidata za predsednika opštine, za koga očekuju da nasledi Šaipa Kamberija na čelu opštine.

Kamberi je za Bujanovačke potvrdio da PDD na lokalne izbore, za razliku od parlamentarnih, izlazi samostalno i da će listu od 41 kandidata za odbornike obelodaniti naredne nedelje.

On  je ostao pri svojoj odluci da se posle dva mandata više ne kandiduje za predsednika opštine, istakavši da je vreme da neko od mlađih kadrova stranke dobije priliku.

-Dva mandata su sasvim dovoljna da čovek pruži ono što može. Treba dati šansu novim generacijama, a mi u stranci imamo potencijal koji može zameniti i mene i druge članove. Treba staviti do znanja da su u demokratskom svetu dva mandata dovoljna, to je demokratski princip – kaže Kamberi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *