SPS: Tabaš, Milošević i Mihajlović koordinatori, Anđelković ostaje predsednik stranke

Piše: N. Stevanović

Jedinstvo pre svega: Mihajlović i Dačić

Bujanovac, 18. februar 2020.- U Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Bujanovcu zvanično su ušli Dejan Mihajlović i Dalibor Kostić, bivši naprednjaci, a sada puleni šefa socijalista za jugoistočnu Srbiju Novice Tončeva, o čemu su Bujanovačke nekoliko puta pisale još od sredine prošle godine.

Mihajlović je za naš portal potvrdio da je pre nekoliko dana imenovan za koordinatora odbora, pored Blagoja Tabaša i Predraga Miloševića, a Kostić kaže da je tu kao član stranke.

Obojica, međutim, demantuju da je bilo „borbe za prevlast“ u SPS-u, već ističu da su jedinstveni i da će sa aktuelnim predsednikom  odbora Božidarom Anđelkovićem raditi na osnaživanju stranke i pripremama za predstojeće izbore.

Primer kako Tončev vodi Surdulicu treba da nam bude vodilja kako da se borimo za našu opštinu – kaže Kostić

Da se SPS vrati gde pripada: Kostić i predsednik stranke

Ono što ne negiraju su saznanja Bujanovačkih da su u svojim nastojanjima da uđu u SPS imali podršku Tončeva, koja je na kraju i presudila.

Tačno je da smo sa Novicom Tončevim dogovorili ulazak u SPS. Već duže vreme razgovaramo, a sve se intenziviralo kada je imenovan za koodinatora stranke za jugoistočnu Srbiju. Ipak, borbe za prevlast nema i moraćemo da razočaramo one koji priželjkuju podele i svađe, jer od toga nema ništa. Imamo izuzetan odnos sa predsednikom Anđelkovićem i ostalim članovima, i daćemo sve od sebe da vratimo SPS tamo gde pripada. Primer kako Tončev vodi Surdulicu treba da nam bude vodilja kako da se borimo za našu opštinu – kaže Kostić.

Imenovanje koordinatora, kako kaže Mihajlović, uslovila  je činjenica da je svim lokalnim odborima istekao mandat.

-Iz tog razloga su imenovani koordinatori. Naš zadatak je da se angažujemo za što bolje funkcionisanje odbora u sprovođenju  izbornog procesa – ističe on.

A kada je o izborima reč, Mihajlović naglašava da je SPS otvoren za razgovore sa svim političkim grupacijama, ali i da su spremni za samostalni nastup, ako se proceni da je to najbolja opcija za stranku.

-Imamo odrešene ruke od Tončeva da pregovaramo o saradnji sasvim drugim strankama. Nemamo nikakvih ograničenja, i o svim eventualnim predizbornim i postizbornim koalicijama ćemo odlučivati samo na osnovu stranačkih načela i interesa naših glasača – kaže Mihajlović.

Ovu deklarisanu otvorenost svojstvenu svim političkim opcijama u Bujanovcu u danima kada se predizborne kalkulacije tek zahuktavaju, u slučaju Mihajlovića i Kostića treba ipak uzeti sa rezervom, jer je teško zamisliti bilo koju stranku u kojoj su oni u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Naime, njih dvojica su do 2017. bili u rukovodstvu lokalnog SNS-a, kada su na zahtev šefa naprednjaka Nenada Mitrovića smenjeni sa funkcija, nakon čega su ubzo i napustili stranku.

Da u SPS i nakon dolaska novih članova sve vrca od jedinstva za Bujanovačke tvrdi i Anđelković.

Nema nikakvih problema u bujanovačkom SPS-u. Naprotiv, meni je baš drago da dolaze mladi i apsolutno smo jedinstveni. Spremamo se za izbore i razgovaraćemo sa svima. Smatram da bi jedinstvena lista srpskih grupacija bila najbolji potez, za koji je potrebno da se svi izdignu iznad ličnih interesa i postave interese građana na prvo mesto. SPS je uvek tako radio, pa će i sada – kaže Anđelković.

Podsećanja radi, na prvi nagoveštaj namere Mihajlovića i Kostića da preuzmu stranku, u julu prošle godine, Anđelković je reagovao odbacivši čak  mogućnost njihovog učlanjenja u SPS.

Da bi preuzeli odbor prvo moraju da postanu članovi stranke, a o tome nije bilo razgovora niti će ih biti sve dok sam ja na čelu SPS u Bujanovcurekao je tada.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *