Opština pomaže dve romske porodice čije su kuće izgorele u požaru

Štab je usvojio i Operativni plan preventivnih mera za zaštitu od požara i odbrane od poplava (foto Bujanovačke)

Bujanovac, 19. februar 2020. – Opština će iz budžeta izdvojiti po 100.000 dinara za porodice Ćazima Kurtešija i Nezira Šabanovića, čije su kuće na Gnilanskom putu u Bujanovcu stradale u požaru 18. januara ove godine, odlučeno je na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije održanoj u utorak.

Građevinski inspektor Jovica Petrušević, koji je predvodio komisiju za procenu štete, predočio je članovima Štaba da su potpuno izgorela dva domaćinstva koja su se nalazila pod istim krovom:

-Radi se o kući koja nije bila od čvrstog materijala, a vatra je odnela i pokućstvo. Sada je u toku izgradnja novih jedinica. Završena je ploča i podiže se krov, rekao je Petrušević.

Prisutni članovi Štaba jednoglasno su podržali predlog zamenika predsednika opštine Stojanče Arsića, koji je predsedavao sednicom, da se ovim romskim porodicama dodeli po 100.000 dinara pomoći.

Štab je razmatrao i molbu za solidarnu pomoć Aziza Kadrijevića iz Samoljice, čija je kuća takođe oštećena u požaru, ali je odlučeno da najpre komisija obiđe njegovo domaćinstvo i utvrdi stepen štete.

Na sednici je još odlučeno da se na zahtev Hebe posle 20 godina očisti kanal koji prolazi pored ove fabrike i ugrožava izvorišta ove fabrike vode i sokova.

Ovaj kanal je, kako je rečeno, ranije bio u nadležnosti JP Srbija vode, a sada je za njega zadužena lokalna samouprava.

Štab je odbio zahtev MZ Spančevac za čišćenje i uređenje Spančevačke reče i Staračkog potoka zbog, kako je obrazloženo, nerešenih imovinskih odnosa u njihovoj okolini.

Štab je usvojio i Operativni plan preventivnih mera za zaštitu od požara i odbrane od poplava.




One thought on “Opština pomaže dve romske porodice čije su kuće izgorele u požaru

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *