fbpx

Ministar Šarčević: Škole bez radnih subota

Bujanovac, Beograd, 21. februar 2020. (Foto Bujanovačke) – Za učenike osnovnih i srednjih škola u ponedeljak, 24. februara se nastavlja školska godina, a propuštene dane neće nadoknađivati subotom.

Ministarstvo prosvete je preporučilo direktorima škola da se propušteni časovi nadoknađuju tokom radne nedelje kao pretčas ili produžetkom časa na 60 minuta, jer će subotom biti mnogobrojna takmičenja, prenosi Danas.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je juče da je na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ smenjen broj obolelih od gripa za oko 50 odsto i da se taj trend nastavlja, te da su se stekli uslovi i u Vojvodini i u Centralnoj Srbiji da đaci krenu u školu.

Podsetimo, u Vojvodini je zbog epidemije gripa nastava u školama prekinuta od 12. do 21. februara, dok je za đake u ostatku Srbije drugi deo zimskog raspusta produžen za još jednu nedelju.

Naredni predah đaci će imati tokom prolećnog raspusta, koji za učenike osnovnih škola počinje 13. aprila, a za srednjoškolce 15. aprila i završava se 20. aprila.

Maturanti gimnazija sa školom završavaju 22. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 29. maja, a svi ostali srednjoškolci se raspuštaju 19. juna.

Za učenike osmog razreda školska godina se završava 2. juna, a za đake od prvog do sedmog razreda 16. juna.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.