Novinari iz Albanije u poseti Bujanovcu i Preševu

Bujanovac, Preševo, 24. februar 2020. (foto FB) – Grupa od gotovo 70 novinara iz nekoliko gradova Albanije, u organizaciji  tamošnjih udruženja na čelu sa Aleksandrom Cipom, predsednikom Udruženja novinara te zemlje, boravila je tokom vikenda u Bujanovcu i Preševu gde su se susreli sa kolegama i  političkim liderima lokalnih Albanaca.
„Nije ovaj dolazak slučajan. Kolege iz Bujanovca i Preševa, Nedžat Behluli i Valon Gaši, organizovali su naš dolazak u okviru Dana prijateljstva. Svi smo uzbuđeni zbog ovakve posete “, rekao je Besim Dibeli, šef Sindikata novinara Elbasana, prenosi nevsbomb.al.
Behluli, vlasnik bujanovačke TV Spektri rekao je da se ovom posetom „ostvarila njegova životna želja.
Novinare iz Albanije sa situacijom u dve srpske optine upoznali su predsednici, Šaip Kamberi i Šćiprim Arifi, a posetu je pratio i Ilir Bocka, ambasador Republike Albanije u Beogradu sa svojim osobljem.
Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca naglasio je potrebu za intenzivnijom međusobnom komunikacijom.
Mediji u Albaniji prenose da su pogranične vlasti u Srbiji bile upoznate sa dolaskom albanske delegacije, te da je prelazak granice protekao bez problema.
Druženje se završeno svečanom večerom u Bujanovcu a albanski novinari obećali su domaćinima da će svojim prilozima uzvratiti na ukazanoj pažnji.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *