U tužbi Arsić protiv Mitrovića, sud traži da se „utvrdi stepen uračunljivosti“ narodnog poslanika

Između ostalog, u zahtevu od 12. februara, u koji su Bujanovačke imale uvid, sud traži da se po obe tačke tužbe utvrdi „stepen uračunljivosti okrivljenog“

Mitrović

Bujanovac, 24. februar 2020. – Osnovni sud u Bujanovcu uputio je Saši Arsiću, koordinatoru Narodne stranke, zahtev za dopunu njegove tužbe koju je podneo protiv Nenada Mitrovića, narodnog poslanika i predsednika Odbora Srpske napredne stranke u Bujanovcu.

Između ostalog, u zahtevu od 12. februara, u koji su Bujanovačke imale uvid, traži se da se po obe tačke tužbe utvrdi „stepen uračunljivosti okrivljenog“.

Osim toga, sud traži od Arsića da u dopuni navede tačno mesto i vreme izvršenja krivičnog dela, kratak činjenični opis dela, stepen vinosti okrivljenog, elemenat protivpravnosti krivičnog dela i da, konačno, dostavi dokaze na osnovu kojih se mogu utvrditi činjenice na koje se poziva koordinator NS za Pčinjski okrug i KiM.

Arsić je protiv Mitrovića podneo tužbu za dva krivična dela: Za neovlašćeno fotografisanje iz člana 144 stav 1 KZ, i za neovlašćeno objavljivanje tuđeg spisa, portreta i snimka iz člana 145 stav 1 KZ.

Arsić

S obzirom da sud traži od privatnog tužioca da sam obezbedi elemente za dopunu tužbe, pa i onu o „stepenu uračunljivosti okrivljenog“, Arsić kaže za Bujanovačke da ne zna kako će ispuniti ovaj poslednji nalog suda:

-Ono što, međutim, znam je to da ću odustati od tužbe narodnog poslanika ukoliko se zvanično utvrdi smanjeni stepen njegove uračunljivosti, najavljuje Arsić.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *