Zufo: Ivanjica bolja, ali šansa i dalje postoji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. mart 2020. Futsaleri bujanovačkog Zufa poraženi su na svom terenu u derbiju kola od ekipe Ivanjice rezultatom 4:6.

Porazom pred punim tribinama sportske hale „Mladost“, u „meču sezone“, kako su iz Zufa najavljivali duel sa Ivanjicom, Bujanovčani su po svemu sudeći, sedam kola pre kraja regularnog dela sezone, neslavno završili borbu za prvo mesto i direktan plasman u najviši rang.

Gosti iz Ivanjice zasluženo su slavili u Bujanovcu, pokazavši da su u ovom trenutku najbolji tim u ligi.

Vodili su Ivanjčani od samog starta, Zufo se vraćao za 2:2 na poluvremenu, da bi minut i po pre kraja meča bujanovački tim nadoknadio i zaostatak od dva gola kada je na semaforu stajalo 4:4.

Više od toga Bujanovčani, pored neosporne želje, nisu mogli, do kraja utakmice su kapitulirali još dva puta za konačnih 4:6.                                                                                                                                           

Ibraim Ibe Ljevica, prvotimca Zufa, kao glavni razlog za poraz vidi nekarakterističnu igru gostiju.

-Oni od prvog minuta igraju sa golmanom u polju, znači sa igračem više, na šta nismo imali odgovor. Borili smo se i dali sve od sebe, ali su bolji od nas u ovom trenutku i iskusniji, tako da smo mogli samo da im pružimo ruku. Hvala navijačima na podršci, nastavljamo zajedno dalje, ako ne možemo do prvog mesta da bar izborimo baraž – kaže Ljevica za Bujanovačke.

Posle odigranog 15. kola Druge futsal lige Zufo zauzima 3. mesto na tabeli sa 27 bodova, 7 manje od lidera Ivanjice, odnosno 6 od drugoplasiranog Konjarnika.

Banjica na četvrtom mestu zaostaje 3 boda za Bujanovčanima, ali ima i utakmicu manje.

Upravo će beogradski tim dočekati Zufo u narednom kolu, u još jednom derbiju, ovoga puta za baraž.

Doigravanje za plasman u Prvu ligu igraju ekipe na pozicijama 2 i 3.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *