Dvoje dece među zaraženima koronom na Kosovu

Bujanovac, Priština, 17. mart 2020. (Foto Klan Kosova) – Među ukupno 16 obolelih od korona virusa na Kosovu, nalazi se i dvoje dece starosti od 5-12 godina, prenosi Klan Kosova pozivajući se na Ministartsvo zdravlja.

Od 13. marta, kada su potvrđena prva dva slučaja na Kosovu, pa do danas, potvrđeno je ukupno 16 pozitivinih slučajeva zaraženih koronavirusom, saopštilo je kosovsko Ministarstvo zdravlja

Sedam slučajeva registrovano je u selu Gornja Stubla, četiri u opštini Mališeva i po jedan slučaj u opštinama Klina, Prizren, Podujevo, Obilić i Priština. Sedam obolelih je došlo iz stranih zemalja.

Zaraženo je osam osoba muškog pola i isto toliko ženskog.

Prema starosnim grupama, dva slučaja su deca od pet do 12 godina, dva slučaja do 15 do 24, tri zaražena su uzrasta do 25-34 godine, četiri slučaja pripadaju starosnoj grupi od 35 do 44 godine, dva slučaja od 45 do 54 godine, jedan slučaj od 55 do 64 gdoin i dva lučaja su stariji od 70 godina.

„Deset obolelih je hospitalizovano u Klinici za zarazne bolesti, od kojih je devet stabilno, osim u slučaju 77-godišnjaka kome se povremeno blago pogoršavalo stanje i pod kiseoničkom je terapijom“, piše u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Pozivni centar je do sada primio ukupno 1901 poziv, dok je u poslednja 24 sata primljeno samo 516 poziva.

Od 1. februara do 16. marta na međunarodnom aerodromu Adem Jašari i na graničnim prelazima prekontrolisano je 10.653 putnika, od toga na prelazu Bela zemlja kod Bujanovca 552.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *