Vučić predlaže zabranu kretanja od 17-5 časova

Bujanovac, Beograd, 21. mart 2020. (Foto Foto: Screenshot RTS/Danas) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će večeras predložiti Vladi Srbije nove, teške i drastične mere, među kojima je to da od sutra policijski čas, odnosno zabrana kretanja za građane traje od 17 do 5 časova.

On je rekao da ako građani ne budu poštovali mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa da će dodatno biti produžena zabrana kretanja – od 13 časova, možda čak i 24 sata, prenosi portal Danas.rs.

„Očigledno da ne možemo da budemo dovoljno disciplinovani“, naglasio je Vučić koji se večeras obratio na konferenciji za medije prvi put sa zaštitnom maskom oko vrata.

„Da ne bismo došlo do italijanskog scenarija, molim sve ljude da budu disciplinovani. Ne hrlite u prodavnice da budete zaraženi ili da nekog zarazite, u prodavnicama ima mnogo više svega nego u mnogim drugim zemljama“ naglasio je Vučić.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

U ovom trenutku, kako je dodao, počinjemo da radimo na proizvodnji za maske, kupujemo sredstva i sve ostalo što je potrebno da bi se one proizvodile u Srbiji. Takođe, počinje i proizvodnja kvasca i 70-procentnog alkohola.

„Najteži dani su za nama, ali svako od nas mora da se pomiri ne nečim, i ja sam se pomirio sa mnogim stvarima, ali mora da znamo da je sada najvažnije da zaštitimo živote. Od sutra nema parkova, nema ničega. Imamo precizne metode da to utvrdimo, ne samo golim okom“, objasnio je predsednik.

Više puta tokom konferencije zahvaljivao se Kini za podršku koja večeras stiže u Srbiju, kao i Ujedinjenih Arapskim Emiratima koji takođe šalju pomoć.

„Udrite po nama, narode, ali sedite kod kuće“, naglasio je predsednik na kraju konferencije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *