Kamberi: Čekamo kineske maske

Još uvek nemamo nikakvu informaciju iz Beograda: Kamberi

Bujanovac, 26. mart 2020. (Naslovna Foto N1)- Opština Bujanovac čeka deo od 2,5 miliona zaštitnih maski iz Kine predviđenih za lokalne samouprave, ali se u ovom trenutku ne zna ni kada će da stignu ni u kojoj količini, kaže za Bujanovačke Šaip Kamberi, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine.

On dodaje da su na nedavnom sastanku u Beogradu nadležni rekli da će svaka opština dobiti određeni kontigent maski, ali Kamberi nema informacije iz Vlade kada će one da stignu.

-Još uvek nemamo nikakvu informaciju iz Beograda. U Vladi nam je rečeno da će lokalne samouprave distribuirati maske apotekama, kaže Kamberi.

Prema njegovim rečima, Apotekarska ustanova već je naručila zaštitne rukavice i očekuje da će uskoro stići od dobavljača.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

U bujanovačkim apotekama maski gotovo da i nema od početka pandemije korona virusa, a ukoliko ih i neka dobije radi se o minimalnim količinama koje se odmah prodaju.

Slična situacija je, kako smo ranije objavili, i sa sredstvima za dezinfekciju.

Bujanovačke su ranije jutros objavile vest i da su dve žene iz Bujanovca, sumnjive na korona virus, poslate u Niš i očekuju se rezultati testiranja.

Prema Kamberijevim rečima, porastao je broj ljudi u samoizolaciji na teritoriji opštine, i sada iznosi 150.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *