Migranti u Bujanovcu: Šijemo maske, samo kažite i radićemo sve što treba

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. mart 2020. (Foto KIRS)- Migranti iz Sirije i drugih arapskih zemalja smešteni u Prihvatnom centru u Bujanovcu uputili su pre nekoliko dana pismo državnim vlastima u kojem navode da se stavljaju na raspolaganje za pružanje pomoći tokom vanrednog stanja, potvrđeno je Bujanovačkim u kampu smeštenom u fabrici Svetlost.

-Među nama ima bolničara, radnika, farmera, ali smo svi pre svega ljudi koji nude svaku vrstu pomoći za koju Vlada smatrada je potrebnaod medicinske, preko raznošenja robe ljudima u karantinu, do čišćenja ulica poručili su migranti, potvrđeno je Bujanovačkim u Prihvatnom centru.

„Virus ne pravi razliku između domaćih građana i izbeglica, izato stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi„, navodi se u pismu migranata.

Zbog situacije sa korona virusom u Srbiji, u bujanovačkom Prihvatnom centru je organizovano i šivenje zaštitnih maski.

Za to je zadužen majstor Habib Soheli iz Irana, koji dnevno sašije do 40 maski, kažu u Komesarijatu za izbeglice.

U Prihvatnom centru u Bujanovcu boravi oko 250 migranata.

Tražiocima azila i i regularnim migrantima koji su smešteni u prihvatnim i centrima za azil privremeno je ograničeno kretanje odlukomVlade Srbije od 17. marta.

Napuštanje prihvatnih centara moguće je samo u opravdanim slučajevima, kao što je odlazak kod lekara uz posebnu dozvolu Komesarijata.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 

 




5 thoughts on “Migranti u Bujanovcu: Šijemo maske, samo kažite i radićemo sve što treba

  1. Nikola

    Neverovatno, jesi li ti normalan/na? Psi su ti vazniji od ljudskih zivota? Pustio/la bi ljudsko bice da umre zatvoreno, samo zato sto ti ne mozes da obezbedis prostor u stanu za psa gde moze da obavi fizioloske potrebe? BOLEST!

    Reply
  2. Neverovatno

    Braaaavo, eto rešenja ako se uvede totalna zabrana kretanja 24h koja ne postoji ni u Bergamu. Mi ćemo da ludimo u svojim stanovima i da eutanaziramo svoje pse jer ne mogu da obavljaju fiziološke potrebe a oni koji su ilegalno prešli granicu će da se šetaju, to je verovatno plan od starta ovog ludila.

    Reply
  3. Beograd

    Divno! I da ovo zapamtimo i kad prodje ova kriza sa koronom – a proci ce, uskoro ako bog da. Ljudsko bice moze biti covek ili necovek, nista trece nema.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *