„Batut“: Moguće je da zaraženi ima dokumenta iz Bujanovca a živi u drugom gradu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. mart 2020. (Foto N1) – Povodom informacije o prvom slučaju infekcije korona virusom u opštini Bujanovac, koja se u nedelju pojavila na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs, Bujanovačkim je u Institutu „Batut“ rečeno da je pouzdan podatak za Bujanovac onaj koji potvrdi Zavod za javno zdravlje Vranje, dakle da nema potvrđenih slučaja, kao što je naš portal ranije objavio.

U Institutu za javno zdravlje Srbije „Batut“ kažu i da nije isključeno da se radi o osobi sa ličnim dokumentima iz Bujanovca, a koja živi u nekom drugom mestu u zemlji, te da je zbog toga na sajtu Ministarstva zdravlja prikazano da je u opštini Bujanovac registrovan slučaj korona virusa.

-Pouzdana informacija je ona koju dobijete iz lokalnog Zavoda za javno zdravlje, u slučaju opštine Bujanovac to je Zavod u Vranju – rečeno je Bujanovačkim u „Batutu“.

U Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju potvrđeno je našem portalu da u Bujanovcu do nedelje u 12 sati nije bilo registrovanih osoba zaraženih korona virusom.

Informaciju o prvom slučaju covida-19 u Bujanovcu demantovala je i direktorka bujanovačkog Doma zdravlja dr Lela Jovanović.

Prema poslednjim podacima od nedelje ujutru, u Srbiji je od virusa korona preminulo 10 osoba dok je inficirano njih 659.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE![/quote]

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *