Rahim Salihi: Odakle nekome pravo da negoduje što su se naša deca vratila kući (Video)

Autobus iz Bujanovca čeka studente na beogradskom aerodromu

Bujanovac, 1. april 2020. – Naši tekstovi o jučerašnjem povratku bujanovačkih studenata iz Turske, gde se školuju, izazvao je brojne komentare, uglavnom nažalost negativne, na FB stranici Bujanovačkih.

Podsetimo, najpre je, kako smi i objavili, na sednici Štaba za vanredne situacije rečeno da će oni po dolasku biti smešteni u karantin organizovan u Bujanovačkoj banji, što je potvrdilo i Koordinaciono telo, koje je posredovalo u transferu iz Turske, da bi se nedugo zatim pojavila informacija da će umesto u karantinu studenti boraviti u samoizolaciji.

Podstaknut pojedinim komentarima, iz kojih ne isijava samo strah od zaraze korona virusom nego i nešto mnogo opasnije, Bujanovačkim se javio Rahim Salihi, koordinator u opštinskom Štabu za vanredne situacije, koji je studente dočekao na beogradskom aerodromu:

-Odakle nekome pravo da se buni što se deca vraćaju u svoj grad, svojoj kući u uvako teškoj situaciji? A, ako ih je toliko strah od korone, zašto se jednostavno ne pridržavaju saveta stručnjaka i ostanu kod svojih kuća. Tako će sasvim sigurno biti bezbedni – kaže Salihi.

On objašnjava su odluku da studenti umesto u karantinu budu u samoizolaciji doneli nadležni državni organi, a ne lokalna samouprava:

Studenti su pri ulasku u zemlju pregledani, dobili su jasna uputsva kako da se ponašaju u samoizolaciji, a to smo isto njima i roditeljima ponovili i mi iz Štaba. Njihovo ponašanje u samoizolaciji kontrolisaće nadležni organi kao što je i propisano u vreme vanrednog stanja, kaže Salihi.

On dodaje da se u Štabu razmišlja o podnošenju krivičnih prijava zbog širenja panike tokom vanrednog stanja protiv pojedinih komentatora:

-Mi se borimo za svu našu decu bez obzira na nacionalnu i drugu pripadnost, i zato mi je veoma žao što su neki naši sugrađani sa ovolikom mržnjom dočekali vest o povratku studenata iz Turske, kaže Salihi.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *