fbpx

Stefanović: Lažna vest da se u sredu uvodi potpuna zabrana kretanja

Bujanovac, Beograd, 1. april 2020.- Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je da se radi o lažnoj vesti koja kruži društvenim mrežama da se u sredu uvodi 24-časovni policijski čas.

“Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest“, naveo je na Tviteru ministar Nebojša Stefanović.

Ističe da policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi tu lažnu vest, prenosi RTS.

„Neko pokušava da u Srbiji izazove haos. Policija će reagovati i privesti onog ko stoji iza ovoga“, rekao je Stefanović.

U Vladi Srbije rečeno je RTS-u da će o eventualnom uvođenju 24-časovne zabrane kretanja građani biti upoznati najmanje 48 časova unapred.

Nebojša Stefanović je reagovao nakon što se na društvenim mrežama pojavila poruka u kojoj piše da se od srede u ponoć uvodi 24-časovni karantin, kao i softver gde se SMS porukom zatraži odobrenje da se izađe, koje posle može da se pokaže policiji. „Nabavite sutra šta vam treba, čuvaj se president“, piše u toj poruci.

Ističe da policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi tu lažnu vest.

„Neko pokušava da u Srbiji izazove haos. Policija će reagovati i privesti onog ko stoji iza ovoga“, rekao je Stefanović.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.