Karantin u Bujanovačkoj banji prazan, svi testirani na korona virus bili negativni

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. april 2020. U karantinu u Specijalnoj bolnici u Bujanovačkoj banji trenutno nema građana, a svi do sada izolovani su bili negativni na testiranju na korona virus  i određena im je mera samoizolacije.

Od donošenja odluke o uspostavljanju karantina u Bujanovačkoj banji 26. marta, u ovom lečilištu je bilo izolovano 15 osoba iz cele Srbije, koje su u zemlju ušle na graničnom prelazu Preševo.

-Predviđeno je da se ovde izoluju svi povratnici iz inostranstva koji uđu u zemlju na prelazu Preševo, kao i svi stanovnici opština Bujanovac i Preševo sa ma kog prelaza da su ušli u zemlju – rekao je Bujanovačkim Marjan Tomić, glavni medicinski tehničar u Specijalnoj bolnici.

Po njegovim rečima, od svih osoba, koje su do sada boravile u karantinu, uzorci za testiranje su uzeti na licu mesta, a po pristizanju rezultata sanitarni inspektor im je podelio rešenja o samoizolaciji.

-Mi nemamo uvid u rezultate, ali s obzirom da su svi građani poslati u samoizolaciju jasno je da su bili negativni. Kod nas su bili Beograđani, Valjevčani, pristigli iz Španije, stanovnici Kragujevca, Zaječara, Knjaževca i još nekih mesta. Uglavnom borave ovde dan-dva dok stignu rezultati – kaže Tomić.

Svu logistiku za karantin je obezbedila Specijalna bolnica, dodaje on, izolovane 24 sata nadgledaju medicinske ekipe, za red u objektu je zaduženo obezbeđenje lečilišta, a Specijalnu bolnicu čuva vojska.

Za sada nema informacija ili najava dolaska novih lica u karantin.

Mi smo svakako u svakom trenutku spremni za prihvat lica. Naš kapacitet je 180 ležaja – kaže Tomić.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *