Karakačka, dan posle: Korona navodno stigla iz Niša

Piše: N. Stevanović

Naselje pusto i pre policijskog časa: (Foto Bujanovačke)

Bujanovac, 4. april 2020. Po glasinama koje kolaju naseljem, korona je navodno stigla iz Niša, gde je inficirani sugrađanin boravio nedavno.

Dan posle potvrde da je njihov komšija inficiran korona virusom, pokazalo se da je Karakačka u doba korone zapravo ogledalo cele Srbije.

Stanari zgrada u ovom bujanovačkom naselju koji su se plašili korone sada se plaše više, oni koji nisu bili u strahu nisu promenili mišljenje ni posle loše vesti, bar tako kažu.

Stanari su u petak, kako sami kažu, kada su čuli vest, panično  dezinfikovali stanove uz komentare tipa „samo da ne postanemo žarište“.

Bilo je, naravno, i nezainteresovanih sa konstatacijom  „grip ko grip, ne nasedajte na priče“.

Ono što je, međutim, vidljivo je to da je naselje bilo u subotu pusto i pre policijskog časa u 13 sati.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Predsednik Skupštine stanara Zoran Denčić kaže da su stanari solidarni.

Zabrinutosti ima, panike nema, to je sigurno. Uglavnom su ljudi tražili da se sve dezinfikuje,  što je odmah i urađeno. Šta god mislili o svemu ovome, a različitih je mišljenja od početka, moj utisak je da je ogromna većina stanara odgovorna i solidarna i pridržava se preporuka nadležnih. Pazićemo se još više i to je to, idemo dalje – kaže za Bujanovačke predsednik Skupštine stanara Zoran Denčić.

Kao olakšavajuću okolnost komšije navode procene da inficirani nije imao direktnog kontakta sa stanarima iz zgrade u poslednje dve nedelje, jer se pridržavao pravila, “a i inače je povučen čovek”, kako kažu.

Zgrade i okolina temeljno dezinfikovani

Sličnu procenu je dala i direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović, dok su iz  Epidemiološke službe u Vranju u petak potvrdili Bujanovačkim da još uvek istražuju eventualne kontakte inficiranog.

Videla sam komšiju samo jednom ispred zgrade poslednjih nedelja. Čovek je nosio i masku i rukavice, žao mi je što nije uspeo da se sačuva. Nadam se da je ta zaštita bar delovala u kontra smeru i da neće biti širenja korone, videćemo za koji dan. Svakako mu želimo brz oporavak  – kaže jedna susetka.

Članovi porodice, supruga i ćerka, su se odmah izolovali u stanu po dobijanju informacije da je test pozitivan, kažu komšije, i dodaju da su oni odmah ponudili pomoć oko nabavke namirnica i svega ostalog što je potrebno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *