Korona ujedinila jug i sever Mitrovice

Bujanovac, Kosovska Mitrovica, 4. april 2020. (Foto Kosovo-online) – Ono što duže od 20 godina ne uspeva brojnim posrednicima, uspelo je virusu covid19 koji među svojim žrtvama ne razlikuje nacionalnost, veroispovest, pol, stranačku ili bilo koju drugu pripadnost.

Naime, prema pisanju portala Kosovo-online, gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice, Goran Rakić i Agim Bahtiri, sastali su se na mostu na Ibru sa komandtom Kfora, generalom Mikeleom Risijem i sa glavnog Ibarskog mosta, koji deli ovaj grad na albanski i srpski deo, pozvali sve građane da poštuju mere koje su preduzete u cilju borbe protiv koronavirusa.

„Veoma je ozbiljna situacija na Balkanu, u drugim delovima Evrope i čitavom svetu. Zato sam veoma siguran da će građani Mitrovice pažljivo poslušati preporuke javnih institucija i ovih gradonačelnika i znam da će sve ovo biti uvaženo“, rekao je general Risi.

Zahvalnost na ponuđenoj pomoći glavnokomandujućem Kfora uputio je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić koji je još jednom ukazao na opasnost koju u sebi nosi koronavirus.

-Ova pošast, nažalost, nije zaobišla ni našu opštinu. Ovo zlo ne prepoznaje administrativne, nacionalne, političke i verske razlike i granice i zato pozivam sve građane da preuzmu odgovornost i da, čuvajući prvenstveno sebe, sačuvaju i sve oko sebe. Od ovog virusa nisu zaštićeni ni mladi ljudi, koji su i najčešći prenosioci ovog virusa i zato posebno apelujem na njih da se pridržavaju svih mera i uputstava koje nadležni organi i Krizni štab daju. Jedino tako ćemo sačuvati svoje živote – rekao je Rakić.

Rakić i Bahtiri pozvali sve građane da poštuju mere koje su preduzete u cilju borbe protiv koronavirusa (Foto Kosovo-online)

On je istakao da je koronavirus posebno finansijsku štetu naneo ljudima u privatnom biznisu, ali da bi ta šteta mogla da bude daleko veća ukoliko se svi ne budu pridržavali propisanih mera.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

U sličnom tonu govorio je i njegov kolega iz Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, koji je zamolio sve građane, bez obzira na nacionalnost, da se pridržavaju preporuka koje su propisale institucije.

Molim sve građane Mitrovice, i severno i južno, bez obzira na njihovu nacionalnost, da se pridržavaju preporuka institucija. Mi se maksimalno borimo protiv virusa koji je došao spolja. Ovaj virus ne poznaje nacionalnost i sa njim se suočava ceo svet. Apelujem na sve građane na Kosovu, posebno u Južnoj i Severnoj Mitrovici, da slušaju sva uputstva generalnog štaba formiranog u Prištini, koji preporučuju da ostanete u kući. To bi bio i zahtev naših najviših zdravstvenih institucija i onih iz Svetske zdravstvene organizacije-  rekao je Bahtiri.

Bahtiri je poručio da je potrebno da svi poštuju mere i raspored o slobodi i zabrani kretanja, kao i propisno rastojanje.

Na Kosovu je do 4. aprila registrovano 135 osoba pozitivnih na korona virus.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *