fbpx

Dr Kon: Ne očekujem epidemiju tokom leta ali ne savetujem odlazak na letovanje

Bujanovac, Beograd, 9. april 2020. – U poslednja 24 časa u Srbiji je jedna osoba preminula od posledica infekcije korona virusa (juče 4), a od 1.586 testiranih pozitivna je je 201 osoba (juče 2019), saopštila je na redovnom obraćanju javnosti dr Darija Kisić Tepavčević iz Instituta Batut.

U Srbiji je hospitalizovano 1907 osoba inficiranih koronom, na respiratoru je njih 127, a ukupno je do sada testirano 12.347 osoba.

Od početka pandemije u Stbiji je preminulo 66 osoba od posledica invekcije virusa covid19.

-Ukoliko nastavimo da se pridržavamo propisanih mera kraj epidemije je na vidiku, rekla je Dr Kisić Tepavčević.

Na konferenciji je rečeno da restriktivne mere daju rezultate i da u Srbiji ima dovoljno boničkih kapaciteta.

Kao razloge što nema najavljenog masovnog testiranja, epidemiolog dr Predrag Kon je naveo nedostatak laboratorijskih kadrova, što je, kako je rekao, ozbiljno i dubiozno pitanje.

On je rekao da ne očekuje epidemiju tokom leta, ali savetuje da se ne ide na letovanje:

Samo hoću da kažem da smo dobro, moramo da budemo striktni u merama. Već peti dan krivulja pada, plašimo se da virus ne uđe u sredine sa osetljivim grupama. Snaga virusa počeće da pada. Čekamo iz dana u dan, videćemo šta će se dešavati tokom vikenda – rekao je Kon.

U Bujanovcu se čekaju rezultati testiranja za dve osobe zbog sumnje na koronu, a infekcija je potvrđena kod tri osobe od kojih je jedna preminula.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.