fbpx

Za pacijente iz Pčinjskog okruga Covid bolnica u Leskovcu

Bujanovac, Leskovac, 13. april 2020. (Foto B.S./Južne vesti) – Za zaražene korona virusom iz Pčinjskog (i Jablaničkog) okruga, 6 odeljenja leskovačke Bolnice biće pretvoreno u Kovid centar, prenose Južne vesti pozivajući se na Štab za vanredne situacije.

Ova odeljenja biće odvojena od ostatka bolnice, a zaposleni koji će ubuduće raditi u kovid centru neće raditi sa ostalim pacijentima.

Za kovid bolnicu koristiće se odeljenja rehabilitacije, psihijatrije, onkologije, odeljenja bolesti zavisnosti, infektivnog i grudnog, a pacijenti i zaposleni će ulaziti na poseban ulaz.

-To je fizički odvojen krug Bolnice, neće moći da dođe do mešanja pacijenata. Zaposleni koji će raditi u kovid centru neće imati dodatni angažman i praktično imaćemo 2 odvojene ustanove, što je izuzetno važno zbog sprečavanja širenja bolesti – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On očekuje da ubrzo stigne dodatna oprema za Kovid centar.

-Očekujemo jedan fiksni i jedan mobilni rendgen aparat, dobićemo još 7 respiratora, 3 pokretna i 4 fiksna, što znači mnogo više nego do sada. Očekujemo veću količinu zaštitne opreme i pomoć u osoblju, a ima naznaka da ćemo dobiti dozvolu za prijem u radni odnos novih lekara i medicinskih radnika – kaže Cvetanović za Južne vesti.

Podsetimo, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, zgrada novog Kliničkog centra u Nišu i leskovačka bolnica biće pretvorene u kovid centre, a leskovačku zdravstvenu ustanovu posetili su stručnjaci iz Rusije koji će davati savete i pomagati u borbi protiv epidemije.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *