Žena iz Končulja negativna na koronu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. april 2020. –Za ženu iz sela Končulj, koja je u petak prebačena u vranjsku bolnicu sa siptomima covid-19, u nedelju je potvrđeno da nema korona virus, rečeno je našem portalu u bujanovačkom Domu zdravlja.

Druga osoba pod sumnjom da je inficirana – muškarac iz Bujanovca, za kojeg je dr Lela Jovanović u petak rekla da spada u najugroženiju kategoriju stanovništva, starijih od 65 godina, prebačen je u Niš, ali još uvek nema rezultata testa na korona virus.

U petak smo imali dva sumnjiva slučaja. Jedna žena je bila negativna, očekujemo tokom dana rezultat za starijeg Bujanovčanina – rekla je u ponedeljak Bujanovačkim dr Jovanović, direktorka Doma zdravlja.

Dr Jovanović je istakla da je nedelja pred nama najrizičnija i zahtevala od svih da se strogo pridržavaju mera za sprečavanje širenja virusa.

-Ova nedelja je najopasnija. Zahtevam od naših sugrađana da sede kući, izoluju se i uzdrže od bilo kakvih kontakata. U sledećih 7 do 10 ćemo dobiti odgovor kako ćemo proći u borbi protiv korone – naglasila je dr Jovanović.

U opštini Bujanovac su do sada potvrđena četiri slučaja infekcije korona virusom.

Broj građana u samoizolaciji, po podacima Ministarstvaunutrašnjih poslova od 12. aprila, kako se navodi na sajtu covid19.rs, odpetka je sa 1156 spao na 268.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *