fbpx

U Žuželjici nedostatak vode veća muka od korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. april 2020. – U jeku borbe protiv korona virusa, dok je u zemlji na snazi vanredno stanje, meštani sela Žuželjica nedeljama nemaju vodu kojom se snabdevaju iz bunara, najblaže rečeno, sumnjivog kvaliteta.

Agonija Žuželjičana, ali i Božinjevčana, traje godinama, u iščekivanju buster stanica koje bi konačno omogućile normalno vodosnabdevanje, ali poslednjih nekoliko nedelja, kako kaže predsednik Mesne zajednice Žuželjica Zoran Spasić, situacija nikad nije bila gora.

Nemamo vodu danima pa dođe na pola sata ili sat, ali je pritisak toliko slab da ne možemo ništa značajnije da uradimo. Pre svega ovoga smo vodu zahvatali noću, punili cisterne i rezervoare, snalazili se, ali već nekoliko nedelja vode nema ni noću. Situacija je katastrofalna, u vreme kad se ceo svet bori sa koronom, stručnjaci pričaju o higijeni, mi se snalazimo za vodu za piće – kaže rezignirano Spasić za Bujanovačke.

Po njegovim rečima, 45 domaćinastava u selu se snabdeva vodom iz bunara i izvorišta, koji su, kako pretpostvalja, bakteriološki neispravni.

Zvali smo nadležne u JP „Komunalac“, kažu da rade na problemu, rade na nekim pumpama i poručuju nam da se strpimo. Ako je neko bio strpljiv to smo bili mi i komšije iz susednog Božinjevca – kaže Spasić.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Kako su ranije javile Bujanovačke, lokalna samoprava je obezbedila buster stanice za ova dva sela i projekti su trebali da budu realizovani u toku ove godine.

Po poslednjim informacijama iz JP „Komunalac“, koje je izneo prošle nedelje na Štabu za vanredne situacije tehnički direktor ovog preduzeća Ilir Taipi, projekti buster stanica su na čekanju zbog vanrednog stanja.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *