Zavod za javno zdravlje: Bujanovčani, mnogo ste se opustili (Video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. april 2020.- Ekipa vranjskog Zavoda za javno zdravlje boravila je u Bujanovcu i ostala šokirana onim što je videla u našem gradu, posebno na trgu, pa je preko Štaba za vanredne situacije poslala apel građanima da se uozbilje u vezi pandemije korona virusa.

Bujanovčani ne poštuju u potpunosti, odnosno samo delimično sprovode mere zaštite protiv širenja korona virusa, uočio je  Zavod za javno zdravlje (ZZJZ), a nepoštovanje mera je primećeno tokom vršenja dezinfekcije u Bujanovcu.

ZZJZ preporučuje građanima da se ne okupljaju u većim grupama u centru Bujanovca, podsećajući da je zabranjeno da bude više od dva lica na jednom mestu.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Neophodno je i nošenje zaštitnih maski i rukavica.

ZZJZ traži od građana i da se tokom čekanja u redu ispred banaka, apoteka i trgovinskih radnji  poštuje mera držanja odstojanja od najmanje dva metra.

-Da se pridržavaju mera boravka lica u maloprodajnim objektima, o čemu poslodavci treba da vode računa – kaže se u apelu.

Podsetimo da na sve ovo preko našeg portala upozorava i dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja, ali i naši čitaoci, o čemu smo takođe pisali.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *